• Öppettider

  Öppettider (Ej drop-in)X

  MÅNDAGSTÄNGT

  TISDAG11:00 - 17:00

  ONSDAG11:00 - 17:00

  TORSDAG11:00 - 17:00

  FREDAG11:00 - 17:00

  LÖRDAG11:00 - 14:00

  SÖNDAGSTÄNGT

 • 0736543630 (SMS)

Frågor & svar

Vad är Botox?

Det kliniska namnet är botulinumtoxin typ A och säljs även under namnet Botox. Det innehåller ett preparerat protein och har använts i klinisk praxis i mer än tio år.

Hur fungerar Botox?

Vistabel förhindrar rynkor genom att få små muskler i ansiktet att slappna av. Därmed slätas huden ut.

Hur går behandlingen till?

En liten mängd Vistabel injiceras i de muskler som orsakar rynkor. Injektionen hindrar tillfälligt nervsignaler från att nå muskeln och då slappnar muskeln av och huden slätas ut. Behandlingen kan ta så kort tid som tio minuter och är skonsam.Vistabel får endast ges av läkare som har kompetens och utbildning i behandlingen.

Gör det ont?

Injiceringen sker med en mycket tunn nål och är därför inte särskilt smärtsam.

Hur ser man ut efteråt?

Efter den första behandlingen kan man se den utslätande effekten inom några dagar. Effekten håller i sig upp till fyra månader.

Finns det biverkningar?

Vistabel är en säker behandling med små biverkningar. Hudrodnad, blånad och svullnad kan förekomma vid injektionsområdet. Illamående och huvudvärk kan förekomma efter en behandling.

För vem lämpar sig fillers?

För alla som är friska och inte är gravida eller ammar eller har någon form av autoimmun sjukdom, aktiv herpes eller blodsjukdom eller känd allergi mot hyaluronsyra.

Vilka är det vanligaste åtgärderna man gör med fillers?

Förstoring av läppar, ta bort bekymmersrynkan i pannan, fylla ut näslinjerna på var sida om näsan samt fylla volym och återskapa konturer i ansiktet, exempelvis haklinje och kinder samt även hudföryngring, hals och händer.

Är det skadligt med fillers?

Nej, men de måste givetvis injiceras av personer som har en medicinsk legitimation och dessutom har fått utbildning av tillverkaren i hur produkten skall injiceras.

Vad skiljer moderna fillers från de ursprungliga?

Moderna fillers är i huvudsak tillverkade genom en syntes av bakterier och därefter anpassat till vad det skall användas till.

Hur länge har fillers funnits?

I mer än 15 år, men i sin nuvarande form inte längre än drygt 10 år.

Varför finns det olika typer av fillers?

Eftersom marknaden av fillers är en helt öppen marknad råder fri konkurrens och därmed finns också flera alternativ.

Vad skiljer de olika typerna av fillers åt?

Vistabel är en säker behandling med små biverkningar. Hudrodnad, blånad och svullnad kan förekomma vid injektionsområdet. Illamående och huvudvärk kan förekomma efter en behandling.
 • Resorberbart eller inte
 • Produktens renhet, vilket påverkar risken för biverkningar vid injektion
 • Hur stark koncentrationen är av Hyaluronsyra, Kollagen

Om man inte har djupa rynkor, utan mer små linjer, kan fillers vara ett alternativ?

Ja i vissa fall, men även toxiner i form av Botox eller liknande preparat kan vara ett alternativ. Ett filler alternativ är t.ex. Princess filler, som har en tunn kanyl och är mer lättflytande och kan läggas ytligt för att ta bort fina rynkor.

Finns det olika typer av fillers för att t.ex. förstora läpparna eller fylla ut en rynka?

Ja, exempelvis så kan vi ta Princess som har ett antal olika produkter för att maximera resultatet beroende på vilket område som skall behandlas. Även Juvedérm har flera olika produkter som funkar för olika behandlingsområden.

Vilka olika typer av fillers finns det?

Det finns olika typer av fillers, permanenta och icke permanenta. De flesta fillers som finns på marknaden idag är tillverkade av Hyaluronsyra, som är ett kroppseget ämne och som återfuktar och föryngrar huden. Exempel är Princess, Restylane, Juvedérm.
COPYRIGHT ©Arty Beauty Clinic 2014 ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE.